Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

smile-life.uol.ua

Понеділок, 28 січня 2013, 15:10

Депутати Львівської облради поділяються на «спонсорів» і «пересічних» – Дащаківська

З огляду на відвідуваність пленарних засідань і активність, депутатський корпус Львівської облради можна поділити на «спонсорів» і пересічних депутатів, які дійсно працюють.

Таку думку сьогодні, 28 січня, під час брифінгу висловила виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська, інформує кореспондент Варіантів

Дащаківська прокоментувала результати відповіді Львівської облради на запит ЛОГО «Львівський прес-клуб».

Згідно з наданою облрадою інформацією, найчастіше пленарні засідання облради відвідували депутати від ВО «Свобода», зокрема, п’ятеро депутатів від цієї фракції – Михайло Барбара, Юрій Зірченко, Галина Пирч, Володимир Тістик та Володимир Чехут не пропустили жодного засідання.

Найгірше відвідували засідання такі депутати як Микола Криштопа (позафракційний) – 2, Василь Кочержат (Фронт змі) – 3, Ігор Кривецький – 3, Сергій Сенчук (позафракційний) – 4 та Михайло Титикало (ПППУ) – 6.

Середньоарифметична відвідуваність депутатами становить 11,5 засідань із 18-ти або 64%.

«Дуже впадає в око те, як ходять депутати на сесії. І тут дуже чітко видно, що депутатський корпус розділений на дві частини – так звані спонсори політичних партій і рядові депутати. І от рядові депутати ходять на засідання сесії, тоді як спонсори сесії сприймають як формальність і або не відвідують їх в цілому, або ходять лише на принципові засідання», – повідомила Дащаківська.

Вона додала, що переважно голосування в облраді відбувається за фракціями, а депутати часто не мають власної позиції.

Дащаківська навела приклад фракції партії «Сильна Україна» – після того, як остання в облраді розпалася, її депутати практично перестали відвідувати пленарні засідання.

Нагадаємо, згідно з проаналізованою ЛОГО «Львівський прес-клуб» інформацією, звернення 8-ми депутатів Львівської облради становлять 65% від загальної кількості звернень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.