Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

екологічні пакети

Понеділок, 31 січня 2022, 12:00

В Україні з лютого подорожчають пластикові пакети у супермаркетах

екологічні пакети

З 1 лютого уряд встановив мінімальні ціни на пластикові пакети.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України.

Від завтра, 1 лютого, вступає в дію рішення Кабінету міністрів про мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети, яке уряд затвердив ще 20 грудня 2021 року.

Зокрема, йдеться про пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів.

Вартість таких пакетів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, становитиме:

- 2 грн – пакет без ручок і бокових складок;

- 2,5 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;

- 3 грн – пакет з ручками і боковими складками.

Нагадаємо, з 10 грудня 2021 року забороняється використання одноразових пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування. Ця заборона не поширюється на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Крім того, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Контролювати дотримання закону Держпродспоживслужба буде шляхом планових та позапланових перевірок магазинів, кафе, ресторанів та ринків.

Додамо, у 2019 році у Львові відбулася просвітницька кампанія "Без поліетилену" – на три дні супермаркети міста відмовилися від поліетиленових пакетів та пластикових тар, натомість пропонували покупцям екосумки та власні багаторазові контейнери.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.