Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Covid-сертифікати

pravda.com.ua

Понеділок, 31 січня 2022, 14:40

Covid-сертифікати для вакцинованих бустерною дозою з'являться у Дії цього тижня

Covid-сертифікати

Covid-сертифікат з позначкою про отримання бустерної дози вакцини буде доступний у "Дії" наприкінці цього тижня.

Про це повідомило РБК-Україна.

Сьогодні, 31 січня, на брифінгу Міністерства цифрової трансформації України повідомили, що Covid-сертифікат з позначкою про отримання бустерної дози вакцини буде доступний у додатку "Дія" наприкінці цього тижня, після завершення технічних робіт.

"Бустерна доза вакцини буде відображена у наявному внутрішньому та міжнародному сертифікаті. Генерування сертифікату відбуватиметься за таким же алгоритмом, як і зараз" − повідомили в Мінцифрі.

Щоб створити новий COVID-сертифікат, потрібно буде подати запит у програмі "Дія". Після цього сертифікати оновляться і відображатиметься третя доза вакцини. Також зміниться термін дії сертифікату − на 270 днів.

Зазначимо, наразі сертифікат про бустерне щеплення недоступний. Всі вакциновані третьою дозою можуть користуватися "зеленим" сертифікатом про повний курс щеплень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою вакцини від коронавірусу з'явиться у Дії наприкінці січня.

Додамо, 19 січня уряд підтримав запровадження сертифікатів про вакцинацію третьою дозою і скоротив термін дії Covid-сертифікатів до 9 місяців. 

А на початку січня цього року в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.