Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

https://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/283942-pratsivnyky-merii-lvova-ta-komunalnykh-ustanov-vyidut-na-masove-prybyrannia-vulyts-vid-snihu

Вівторок, 1 лютого 2022, 14:42

У Львівській ОДА не знають скільки працівників буде відсторонено у зв'язку з новими обмеженнями

Ніякої окремої звітності чи статистики по відсторененим через невакцинацію поки не існує.

Про це повідомив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут нині на брифінгу в Львівській ОДА.

«Фактично з сьогоднішнього дня певні категорії працівників, певних спеціальностей повинні бути відсторонені від роботи, якщо в них немає вакцинації. Сюди відносяться працівники місцевого самоврядування, медичні працівники та працівники комунальних закладів», - розповів Когут.

Він сподівається, що керівники таких закладів з розумінням віднесуться до ситуації і такі люди будуть відсторонені від роботи.

Проте деякі працівники та профспілки вже б'ють на сполох і не згідні з таким рішенням уряду.

"Вже є нерозуміння зі сторони окремих профспілкових організацій, не розуміння зі сторони підприємств й окремих працівників у тому плані, що вони сприймають це як обмеження їх прав", - сказав Когут.

Регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині заявив, що працівники, які думають, що такі обмеження неправильні, ризикують здоров'ям своїх колег.

"Ті люди, які невакциновані, повинні розуміти те, що  вони роблять і те, що вони становлять небезпеку для інших", - наголосив Олег Когут.

Відповідні протипоказання до вакцинації - це єдина причина, згідно з якою нещеплені люди можуть бути допущені до роботи.

Ті, кому загрожує усунення мають бути попереджені про це за кілька днів до відсторонення, а повернутися до роботи вони зможуть тоді, коли отримають принаймні одну дозу вакцинації. Як такі «внепланові відпустки» будуть відображатися в документації чи трудовій книзі в ЛОДА поки не коментують .

Нагадаємо, перший заступник міського голови Андрій Москаленко повідомив, що 97% працівників компідприємств є вакцинованими, а інші - мають медичні протипоказання. 

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.