Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 1 лютого 2022, 16:18

Львівщина лідирує за приростом травматизму на виробництві

Львівщина

Минулоріч у області зареєстрували найбільше зростання кількості профзахворювань серед інших областей України.

Про це повідомляє Фонд соціального страхування України.

У Фонді соцстрахування проаналізували статистику та динаміку кількості професійних захворювань і нещасних випадків на виробництві за 2021 рік та зареєстрували 2 921 випадок набуття працівниками професійного захворювання.

Кількість профзахворювань збільшилась на 31,6% або 701 випадок у порівнянні з 2020 роком.

Найбільшу кількість професійних захворювань зареєстрували у Дніпропетровській області (1 119 випадків), Львівській області (687) і Донецькій області (618). Кількість потерпілих осіб, які отримали профзахворювання у цих областях, складає 83% від загальної кількості потерпілих в Україні.

Найбільше зростання кількості профзахворювань виявили у Львівській області – на 328 випадків, натомість найнижче – в Запорізькій області (зі 112 до 91), Харківській області (з 29 до 18) та Житомирській області (з 12 до 3).

"Основною причиною набуття статусу потерпілого на виробництві через професійне захворювання у минулому році залишились хвороби органів дихання, захворювання опорно-рухового апарату та хвороби слуху" – наголосили у Фонді соцстрахування.

У повідомленні йдеться, що потерпілі на виробництві мають право на лікування, забезпечення лікарськими засобами, проходження реабілітації коштом Фонду соцстрахування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.