Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

castles.com.ua

Понеділок, 28 січня 2013, 19:50

Невідомі пограбували костел Єзуїтів у Львові вчора

Вчора, 27 січня, у Львові невідомі пограбували гарнізонний храм УГКЦ Петра і Павла (костел Єзуїтів).

 

Про це РІСУ повідомив настоятель церкви о. Степан Сус.

Пограбування сталося у період із 14:00 до 17:00. Невідомі злодії, окрім пожертв на ремонт церкви та реставрації ікон, поцупили комп’ютерну техніку та мікрофони. Зловмисників цікавили тільки матеріальні цінності – печатку та документацію вони не чіпали. Суму збитків священнослужителі загалом оцінюють у 30 тис. грн.

Щоб потрапити до церковного офісу, зловмисники виламали вхідні двері.

На думку священнослужителів, участь у скоєнні злочину брали кілька добре підготовлених осіб.

«Судіть самі, – каже о. Степан. - Одній людині вчинити таке не під силу. Хтось мусів слідкувати, аби не надійшли сторонні, бо місце тут людне, а інший, чи то інші, робили свою справу. Зрештою, не кожен може дати собі раду із сейфом».

Першим крадіжку виявив о. Юрій Остап'юк. Настоятель храму Степан Сус, оцінюючи ситуацію, каже, що все могло завершитися набагато гірше.

«Добре, що ніхто з працівників храму не постраждав, - веде мову священнослужитель. – Невідомо, як повели б себе крадії, коли б хтось з наших людей їх застав зненацька. Зловмисники мали з собою якісь металеві інструменти, якими відчиняли двері, сейф. Чи не захотіли б вони позбутися небажаного свідка?»

Нагадаємо, це вже друге пограбування костелу, у вересні минулого року, невідомі особи, розбивши вхідні двері, поцупили ключі від церкви, які лежали у шафі. Зловмисників міліція не знайшла й досі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.