Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шкільний автобус

Четвер, 10 лютого 2022, 17:30

Більше 300 школяриків Львівщини обладнали системою GPS

шкільний автобус

У області за минулий рік 336 шкільних автобусів обладнали GPS-трекерами.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Впродовж 2021 року громади закупили та обладнали системами стеження руху та супутнього програмного забезпечення 336 шкільних автобусів.

Минулоріч на це з бюджету Львівщини передбачили 2,352 млн грн. Станом на сьогодні громади використали 1,9 млн грн.

"Це означає, що не всі автобуси обладнали системами стеження, будемо це враховувати при плануванні наступних покупок. Плануємо GPS-трекерами облаштувати також нові автобуси, які будемо закуповувати цього року" –розповів керівник відділу технічного нагляду та комп’ютерного забезпечення Львівської ОДА Богдан Прокопчук.

Натомість цьогоріч на закупівлю автобусів для опорних закладів Львівської області у держ бюджеті передбачили 55,675 млн грн.

"Відстеження автобусів дозволяє батькам спостерігати в реальному часі за пересуванням транспорту, аби розуміти де зараз їх дитина чи коли їй треба виходити з дому. Окрім того, всі "школярики" перебувають на балансі відділів освіти територіальних громад, тому саме вони відповідальні за раціональне і цільове використання транспорту, який закупили за гроші платників податків. Так управлінці можуть пильнувати всі свої автобуси" – додав директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Зазначимо, минулоріч для громад Львівщини закупили 23 шкільних автобуси.

Додамо, за даними департаменту освіти і науки Львівської ОДА станом на жовтень 2021 року 74 кілометрів доріг, по яких мають їздити шкільні автобуси, непридатні для проїзду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.