Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

zolochiv-rajrada.org.ua

Вівторок, 29 січня 2013, 13:59

Чисельність депутатів Львівської облради слід зменшити – Баран

До наступних виборів  на законодавчому рівні потрібно ввести в дію  норму про зменшення чисельності депутатського корпусу Львівської обласної ради.

Таку думку висловив Львівської  обласної ради Олег Баран.

«Я неодноразово заявляв про те, що Львівщині доцільно було б зменшити чисельність депутатського корпусу. І парламентарі від Львівщини, яких у ВР вдосталь,  мають усі важелі, аби до наступних виборів на законодавчому рівні ввести в дію  норму про зменшення чисельності депутатського корпусу Львівської обласної ради. Адже систему представництва депутатів у раді потрібно змінювати. І це однозначно. Нам варто було б керуватися принципом якості, а не кількості. Та і не може на  300 000 виборців припадати один депутат обласної ради, як це є у Львові, тоді як, до прикладу,  у Моршині такий самий депутат представляє дві тисячі виборців», - резюмував Олег Баран. За його словами, зі 116 депутатів обласної ради реальну роботу веде менше половини. «За інформацією, яку вчора озвучили на одній із прес-конференцій – 39 депутатів обласної ради за минулий рік не подали жодного депутатського звернення. То чи потрібні нам такі обранці?», - додав Олег Баран.

Як наголосив політик, зменшення чисельності депутатського корпусу могло б вирішити вже існуючу  проблему з довиборами до ЛОР. Проте станом на сьогодні – це практично неможливо: виборці із семи округів  не матимуть своїх представників у обласній раді.

«У такому випадку, щоб вирішити проблему із коштами на довибори до Львівської обласної ради, було б  цілком логічно, аби політичні сили, чиї представники йтимуть до ЛОР,  самостійно профінансували проведення довиборів у обласну раду», - запропонував політик.

«Попри офіційне призначення дати довиборів до Львівської обласної ради, цієї неділі вони не відбулися через відсутність грошей. Так виглядає, що проблема з коштами найближчим часом не вирішиться. За законодавством, проміжні вибори мали б проводитися за гроші обласного бюджету.  Але у  такому випадку фінансування місцевих програм доведеться скоротити, що неприпустимо. Норми про фінансування довиборів із державного бюджету – теж немає. Тому у цій ситуації потрібно шукати альтернативний вихід», - наголосив депутат.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.