Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 16 лютого 2022, 14:50

На Львівщині на одну вакансію держслужбовця претендують понад десять безробітних

Львівщина

На одну посаду держслужбовця, керівника і менеджера у області претендують 11 безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 лютого цього року у базі вакансій Львівського обласного центру зайнятості налічується 4,5 тисяч пропозицій працевлаштування, із яких 30% складали вільні місця праці для кваліфікованих робітників з інструментом (швачок, монтерів кабельного виробництва, слюсарів-сантехніків, слюсарів аварійно-відновлювальних робіт, слюсарів-ремонтників, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, пекарів та ін.).

Середній розмір заробітної плати за цією групою професій становив 10 058 грн.

Майже п’ята частина вакансій – 19% – була для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, тобто водіїв автотранспортних засобів, операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, виробників морозива, трактористів, токарів, машиністів екскаватора, складачів поїздів, машиністів крана тощо. Потенційним працівникам працедавці в середньому пропонували заробіток 10 526 грн.

Варіанти працевлаштування для поліцейських (за спеціалізаціями), кухарів, продавців продовольчих чи непродовольчих товарів, продавців-консультантів, охоронників, офіціантів, барменів, молодших сестер медичних, тобто для осіб, що готові трудитися у сфері торгівлі та послуг, становили 14,6%, а середня винагорода – 7 927 грн.

Ще 10,5% вакансій зафіксовано для професіоналів (інспекторів, спеціалістів державної служби (місцевого самоврядування), бухгалтерів, вчителів закладів загальної середньої освіти, інспекторів (пенітенціарна система), вихователів, фармацевтів) із середнім заробітком 9 109 грн.

Для представники найпростіших професій та осіб без спеціальності (двірників, підсобних робітників, вантажників, укладальників-пакувальників, прибиральників службових/виробничих приміщень чи територій, мийників посуду, контролерів енергонагляду та ін.) вільними залишалися 8,5% робочих місць, середня заробітна плата у яких становила 7 934 грн.

Решта вакансій зареєстровано для фахівців (7,3%), законодавців, вищих держслужбовців, керівників, менеджерів (4,6%), технічних службовців (4,5%), кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1%).

"Найскладніше на Львівщині знайти роботу законодавцям, вищим держслужбовцям, керівникам і менеджерам (управителям): за одну посаду конкурували 11 безробітних. А найлегше – кваліфікованим робітникам з інструментом: на одну вакансію – один претендент" – пояснив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Нагадаємо, станом на 1 лютого у центрі зайнятості області зареєстрували 15,7 тисяч безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.