Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

територіальна оборона

Прес-реліз,   Четвер, 17 лютого 2022, 13:55

Програма тероборони Львова ухвалена міськрадою з врахуваннями доповнень ЄС

територіальна оборона

У Програмі заходів щодо підготовки Львівської МТГ до нацспротиву врахували пропозиції та доповнення фракції ЄС, а також депутатів інших фракцій.

Львівська міськрада сьогодні ухвалила Програму заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки, врахувавши пропозиції та доповнення фракції ЄС, а також депутатів інших фракцій міськради.

Голова фракції Європейська Солідарність Петро Адамик наголосив, що над програмою депутати працювали разом із фахівцями виконавчої влади міста.

«Фракція ЄС ініціювала включення до програми важливих розділів, скерованих на створення ефективної системи теорборони у нашому місті, а також безпеку наших мешканців» – сказав він.

На реалізацію заходів з тероборони цього року депутати зарезервували 20 мільйонів гривень.

«Програмою передбачено матеріально-технічне забезпечення 103 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань, вишколи та навчання з домедичної допомоги для мешканців та школярів, обладнання сховища для хворих та медиків у 1 ТМО на вул. Миколайчука, 9 тощо» – розповів Петро Адамик.

Адамик переконаний, що ухвалена Програма відповідає викликам складного часу та інтересам громади. Голова фракції ЄС подякував всім, хто долучився до її розробки.

«Депутати наполягали на створенні комплексної та чіткої програми, яка б відповідала інтересам громади та держави. В процесі роботи ми провели консультації з керівництвом 103-ї бригади тероборони та експертами, щоб наблизити зміст заходів програми до конкретних потреб військових та цивільного населення. Тому нині ми отримали узгоджений документ, який дозволить нам чітко діяти та в коротки терміни підготувати наше місто і наших містян до непростих випробувань» – сказав Адамик.

Нагадаємо, 4 лютого фракція ЄС запропонувала доповнити Програму тероборони для міста конкретними заходами, а також для ефективної реалізації Програми утворити координаційну раду з питань територіальної оборони з внесенням до її складу голів депутатських фракцій, постійних депутатських комісій Львівської міської ради та Секретаря Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.