Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Максим Козицький

Вівторок, 22 лютого 2022, 15:06

Трасу Київ-Чоп капітально відремонтують у межах проєкту Мале карпатське коло

Максим Козицький

У межах проєкту "Мале Карпатське коло" на Львівщині капітально відремонтують автомобільні дороги Київ-Чоп та Сколе-Славське.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький сьогодні, 22 лютого, під час брифінгу.

У межах проєкту "Мале Карпатське коло" цього року на Львівщині капітально відремонтують автомобільні дороги М-06 Київ − Чоп та Т-14-24 Сколе − Славське.

Проєкт "Мале Карпатське коло" має на меті з'єднати дорогами рекреаційні курорти Львівщини, Івано-Франківщини, Закарпаття та скоротити час в дорозі.

"Ми далі будемо продовжувати ремонтувати, відновлювати і будувати дороги в межах Малого Карпатського кола. Величезне дякую Службі автомобільних доріг, Укравтодору, за те, що вони взяли на баланс ті дороги. Лишилось маленьку річ зробити − постанову, щодо передачі кінцево. Я справді думаю, що цей класний проєкт рухнеться в повній силі. Це ремонт дороги Київ − Чоп. Ви бачили в якому вона стані після зими, треба її відремонтувати. Це Славське − Сколе" − повідомив Максим Козицький.

Також в рамках експлуатаційного утримання Служба автомобільних доріг у Львівській області відремонтує ділянки дороги Кив-Чоп, які зазнали значного руйнування за осінньо-зимовий період через погодні умови.

Зазначимо, всього у 2022 році у межах програми "Велике будівництво" на Львівщині планують відремонтувати 336 кілометрів доріг державного та місцевого значення, а також відновити 52 мости. 

Наразі Кабмін передбачив 1 312 млн грн на відновлення дорожньої інфраструктури Львівської області.

Нагадаємо, Держагентство автомобільних доріг України взяло під своє управління автомобільні дороги загального користування місцевого значення області, які  входять у "Мале карпатське коло" і які до цього перебували у сфері управління Львівської ОДА.

У межах проєкту "Мале Карпатське коло" заплановано будівництво трьох нових перевалів, які з’єднають скелі Довбуша з Тустанню і курортами Трускавця та Східниці.

Окрім доріг місцевого значення мають відремонтувати та збудувати 75,5 км доріг загального користування державного значення Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.