Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

forum.pravda.com.ua

Середа, 30 січня 2013, 15:56

Універмаг на Шевській повернуть у комунальну власність Львова – Гірняк

Львівський універмаг «На ринку», що на вул. Шевській, 1, через несплату орендарями понад рік орендної плати повернуть в комунальну власність міста.

У цьому сьогодні, 30 січня, на прес-конференції запевнив присутніх депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк.

У відповіді на депутатський запит Володимира Гірняка, з яким він звернувся до юридичного управління ЛМР з вимогою подати до суду, щоб розірвати договір оренди приміщення на Шевській, 1, вказується. що заборгованість орендаря станом на листопад 2012 року становить понад 500 тис. грн. Проте управління комунального майна не розриває договору оренди, щоб на цій підставі повернути приміщення у комунальну власність.

Окрім цього, голова постійної депутатської комісії комунального майна і власності Роман Плахтій вважає, що експертна оцінка розміру оренди приміщення на Шевській, 1, загальною площею 1850 кв м є заниженою. «При визначенні ціни оренди для Львівського універмагу «На ринку» чиновники Садового зробили знижку майже в 5 разів. Для цієї фірми управління комунального майна ЛМР встановило ціну оренди на нежитлове приміщення загальною площею 1850,4 кв м в розмірі майже 20 тис. грн.в місяць, хоча для Львівського ЗАТ Торговий дім Львів вона складала майже 94 тис. грн. в місяць».

За пропозицією міського голови Львова Андрія Садового, у 2011 році Львівська міська рада на пленарному засіданні ухвалила рішення про викуп приміщення, але при умові, що фірма повністю виплатить заборгованість. Прокурором міста був винесений згодом протест на приватизацію приміщення, який підтримала сесія ЛМР. Мер Львова заветував ухвалу, проте депутатам вдалося подолати вето.

Згодом з'ясувалося, що чиновники ЛМР приховали програш у судовій справі щодо вимоги Львівського Універмагу «На ринку» про приватизацію нежитлових приміщень на вул. Шевській, 1. Чиновники також провели оцінку їх вартості, визначивши вартість 1850 кв м у центрі Львова за 6, 5 млн. грн., тобто 1 кв м оцінено всього лише в трохи більше, ніж 400 дол.

Львівський універмаг «На ринку», як стало відомо нещодавно депутатському корпусу ЛМР, звернулося з позовом у господарський суд Львова, і минулого тижня суд ухвалив рішення зобов'язати управління комунальної власності з цією фірмою укласти договір оренди.

«Оскільки управління комунальної власності не опротестовує це рішення, то ми проситимемо допомоги в обласної прокуратури. І обов'язково повернемо приміщення у комунальну власність», - заявив Володимир Гірняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.