Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 10 березня 2022, 12:55

Органи місцевого самоврядування під час воєнного стану мають здійснювати свої повноваження

Львів

Асоціація міст України пояснила, що в умовах воєнного стану органи місцевого самоврядування у повному обсязі мають здійснювати свої повноваження.

Асоціація міст України пояснила порядок організації праці органів місцевого самоврядування в умовах правового режиму воєнного стану.

Відповідно до Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" утворено 24 обласні та одну міську (Київську) військові адміністрації, а пунктом 2 − районні військові адміністрації відповідних районів.

"В населених пунктах (територіальних громадах) відповідним Указом не утворювалися військові адміністрації, відтак органи місцевого самоврядування у повному обсязі мають здійснювати повноваження, надані їм Конституцією та законами України. Виключенням є місцевості, де ведуться бойові дії, і запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" покладається безпосередньо на військове командування та військові адміністрації (у разі їх утворення)" − йдеться у повідомленні.

Як йдеться у роз'ясненні, усі працівники органів місцевого самоврядування мають виконувати свої обов’язки, окрім тих, які мобілізовані або стосовно яких запроваджена трудова повинність.

Зазначимо, коли працівники не мають можливості дістатися на робоче місце, проте специфіка їхньої роботи передбачає, що вони можуть виконувати свої обов’язки у віддаленому режимі, їх можна перевести на дистанційну роботу.

Натомість коли не можливо забезпечити виконанням працівником його обов’язків у дистанційному режимі і дістатися працівнику на роботу немає можливості (бойові дії, окупація), то можливим є оголошення простою. Також прийнятним є варіант з оформленням щорічної відпустки, соціальної відпустки або ж відпустки без збереження заробітної плати за згодою сторін. 

Нагадаємо, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький затвердив положення про роботу та структуру Львівської ОВА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.