Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

chernigiv-city.com

Середа, 30 січня 2013, 17:56

Прокуратура перевірятиме факти незаконного втручання у роботу ЗМІ на Львівщині

Прокуратура Львівської області розпочала перевірки щодо незаконного втручання у діяльність ЗМІ та перешкоджання роботі журналістів.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, йдеться про заяви журналістів, отримані упродовж 2012 року.

«У 2012 році прокуратура Пустомитівського району після завершення слідства скерувала до суду кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Львівської обласної державної телерадіокомпанії. Тоді на місце  проведення журналістами відеозйомки прибув голова однієї із сільських рад Пустомитівського району, та з метою перешкоджання виходу телепрограми журналістських розслідувань у ефір, вихопив відеокамеру, яку розбив об асфальтне покриття», – зазначено у повідомленні.

Також  прокуратура Буського району в листопаді 2012 року розпочала кримінальне провадження за заявою позаштатного кореспондента газети вільних людей «Край» та його батька.

«Йдеться про застосування працівниками міліції фізичного насильства під час спроби останніми з’ясувати причини зважування автомобілів в с. Гайок Кам’янка – Бузького району. Внаслідок цього їм спричинені тілесні ушкодження та пошкоджена відеокамеру, за допомогою якої проводилась відео зйомка», – повідомляють у прокуратурі.

Наразі досудове розслідування триває. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.