Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Трускавець

anga.ua

Вівторок, 15 березня 2022, 10:45

У Трускавці відновили очне та дистанційне навчання

Трускавець

З 14 березня на навчання вийшли всі школи громади, одна з них – очно. 

Про це повідомила пресслужба міської ради Трускавця. 

Більшість шкільних та дошкільних закладів повністю відновили свою роботу. Всі школи в Трускавецькій громаді розпочали навчання в дистанційному режимі. Станильська початкова школа вийшла на очне навчання. 

У громаді працюють три дошкільні установи: "Сонечко", "Теремок" та "Зірочка". Два садки у Трускавці. Проте два садки в селах громади тимчасово не приймають дітей.

Дві школи мистецтв, у Трускавці та селі Доброгостів, проводять індивідуальні заняття очно, групові – дистанційно. 

Будинок учнівської творчості Трускавця проводитиме гурткові заняття в приміщенні шкіл для економії енергоресурсів.

Виплата компенсацій за лікарські препарати та медичні послуги зараз працює в нормальному режимі.

У пунктах тимчасового перебування ВПО (школи, молокозавод тощо) медичні працівники для профілактики інфекційних та інших захворювань будуть проводити огляд людей. 

Хворі на цукровий діабет з-поміж переселенців, можуть звертатися за інсуліном в КНП "Трускавецька міська лікарня".

Вимушені переселенці, які прибули до Трускавця чи сіл громади, можуть укласти угоду з сімейним лікарем КНП "Трускавецька міська лікарня" та отримувати необхідні медичні послуги. 

Біженці, які прибули до Трускавця, також мають можливість дати своїх дітей у школи та садки. Для цього потрібно зареєструватися у ЦНАПі та звернутися в адміністрацію освітнього закладу чи відділ освіти з відповідною заявою.

Для розв'язання нагальних питань у сфері усіх сфер життєдіяльності, міська влада Трускавця постійно співпрацює з Дрогобицькою районною адміністрацією та Львівською обласною військовою адміністрацією. 

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.