Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 17 березня 2022, 11:36

У Львові та ще чотирьох містах Львівщини майже немає місць для прийняття переселенців

Львів

У Львівській області мешкає 158 тисяч переселенців з інших областей України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 16 березня на території Львівської області прийняли 194 тисячі переселенців, з яких 158 тисяч залишилися мешкати на Львівщині, не враховуючи осіб, які проживають у приватних секторах і ще не стали на облік.

Як зазначив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера, на сьогодні резерв підготовлених ліжкомісць дозволяє прийняти ще майже 17 тисяч осіб. Цього недостатньо, тому в області постійно триває робота з розгортання додаткових місць для поселення у закладах як державного, так і приватного сектору.

Найбільше вільних місць зараз є у Яворівському, Золочівському та Львівському районах (4, 3 та 3 тисячі відповідно). При цьому Львів, Дрогобич, Стрий і Червоноград вже майже вичерпали свій ресурс (не більше 10% місць вакантні).

"Інвентаризаційна група, створена при ЛОВА з залученням експертів Фонду державного майна України, оглянула 160 об'єктів в області, які за вкладення незначних ресурсів (косметичний ремонт тощо) упродовж тижня чи місяця можуть бути використані для поселення людей. Зараз запускаються механізми фінансування ремонтних робіт на цих об'єктах із залученням бюджетних та донорських коштів" – наголосив Вадим Табакера.

Він також зазначив, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають із залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

"Близько 80% осіб, що прибувають, виїжджають за кордон. Львівщина тут виконує важливу функцію транзитного регіону. При цьому близько 20% внутрішньо переміщених осіб залишаються на довготривале проживання" – пояснив Табакера.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан. Раніше Львівська ОВА просила керівників львівських ВНЗ виселити студентів та надати свої гуртожитки для біженців.

За два тижні Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.