Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

clipnews.info

Четвер, 31 січня 2013, 14:44

Держлікслужба заборонила застосування ліків Глобілен в Україні

Державна служба з лікарських засобів заборонила реалізацію та застосування лікарського засобу «Глобіген», капсули № 30, серій GG45201 та GG45202, виробництва Дженом Біотек Пвт. Лтд. (Індія).

Про це йдеться в розпорядженні відомства державної служби з лікарських засобів.

Препарат заборонено на підставі виявлення факту невідповідності вимогам за одним із показників.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, повинні невідкладно перевірити наявність лікарського засобу.

При виявленні його зразків необхідно вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення або повернення постачальнику.

Препарат призначають для лікування залізодефіцитної анемії.

Нагадаємо, це вже не перша за досить короткий період заборона застосування в Україні ліків власне індійського виробництва. Так, в грудні 2012 року Держлікслужба заборонила реалізацію та застосування в Україні всіх серій лікарського засобу «Стопгріпан лимон» виробництва індійської компанії Rusan Pharma Ltd, а кілька днів тому - продаж та застосування всіх серій лікарського препарату «Центрин», також виробництва індійської фірми «Д-р Редді'с Лабораторіс Лтд». Під заборону використання та розповсюдження в Україні на початку січня цього року потрапив і лікарський засіб «Грипфлю», таблетки №200 у стрипах, серії Т-218, виробництва компанії Himanshu Overseas (Індія).

Джерело: www.unn.com.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.