Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борис Дорфман

Середа, 23 березня 2022, 16:10

У Львові помер Борис Дорфман

Борис Дорфман

Сьогодні у віці 98 років помер публіцист, один з засновників товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема Борис Дорфман.

Про це повідомив керівник Львівського товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема, внук Бориса Дорфмана Олександр Назар на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні зранку, 23 березня, у Львові помер публіцист, дослідник єврейської культури, один з засновників єврейської газети "Шофар" та товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема Борис Дорфман.

Дорфман помер у віці 98 років.

"Сьогодні зранку відійшов у вічність мій дідусь Борух-Борис Дорфман. Нехай його душа покоїться з миром! Похорон сьогодні о 16:00 на Янівському цвинтарі" – написав Назар.

Нагадаємо, у 2013 році Варіанти поспілкувалися з Борисом Дорфманом. Він розповів про своє дитинство (народився у 1923 році у Бессарабії), про мобілізацію на фронт під час Другої світової війни та про свою працю у Львові.

Борис Дорфман є автором близько 1000 статей різними мовами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.