Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

provse.te.ua

Середа, 23 березня 2022, 16:27

На Золочівщині через спалення сухостою загинула людина

спалювання сухостою

Загалом за останні два тижні на території району зафіксували 30 пожеж сухостою, одна людина загинула.

Про це повідомляє "Золочів.нет".

Вчора, 22 березня, близько 16:00 год через спалювання сухої трави на території приватного будинку у селі Луг Золочівського району 63-річний місцевий мешканець отримав термічні опіки від яких помер.

Цього ж дня у селі Бібщани 63-річний мешканець села спалював на городі суху траву, проте пожежа поширилася на площу 100 кв.м та довелося викликати надзвичайників. Матеріали скерували в державну екологічну інспекцію у Львівській області для притягнення чоловіка до відповідальності.

Як повідомили у Золочівському районному відділі поліції, лише за останні два тижні на території району, поліцейські та рятувальники отримали близько 30 повідомлень щодо загоряння сухої трави. Наразі встановлено особи чотирьох паліїв, матеріали щодо них скерували для накладення штрафних санкцій.

Зазначимо, за спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. За самовільне випалювання рослинності або її залишків статтею 77-1 КУпАП передбачено накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 гривень, відносно посадових осіб – від 15300 до 21420 гривень.

Додамо, лише за добу, 14 березня, в області зафіксували 80 пожеж сухостою, одна людина загинула, а вогонь знищив 6 будинків та авто.

Надзвичайники закликають мешканців області не спалювати суху траву, в умовах воєнного стану постійні виїзди рятувальників на ліквідації пожеж сухостою – це не лише зайві витрати ресурсів, а й злочин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.