Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Бог в Україні

Четвер, 24 березня 2022, 11:03

Під час війни з росією в Україні зменшилась кількість атеїстів

Бог в Україні

60% українців продовжують вірити у Бога, найбільше вірян проживає на західній Україні, а найменше – на Півдні.

Про це свідчать результати опитування, що провела соціологічна група "Рейтинг" 19 березня 2022 року.

Згідно з результатами опитування, 60% українців продовжують беззаперечно вірити у Бога. У порівнянні з минулим роком, кількість людей, які ставлять під сумнів його існування зменшилася з 17% до 14%.

Також за рік в Україні дещо зменшилася кількість людей, які вважають себе атеїстами: у 2021 їхня кількість складала 7%, а зараз – 6%. Крім цього, побільшало громадян, які не вірять у Бога, але вірять у вищі сили. Зараз цей показник становить 17%, у порівнянні з торішніми 14%.

Найбільше вірян людей проживає на західній Україні (71%), а найменше – на Півдні (47%). У Центральній частині країни вірять у Бога 57% громадян, а на Сході – 55%.

Найбільше вірян – серед людей старшого віку (від 51 року) – 64%, а найменше – серед молодих українців від 18 до 35 років.

За даними дослідження, жінки (68%) частіше вірять у Бога, ніж чоловіки (52%). Водночас атеїстів серед чоловіків (10%) дещо більше, ніж серед жінок (2%).

Більш ніж половина людей (51%), які втратили житло під час війни в Україні, продовжують вірити у Бога, тоді як 14% – заперечують його існування.

 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 1000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 3,1%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.