Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

Четвер, 24 березня 2022, 16:40

Медик однієї із лікарень Львова за хабар намагався втекти до Польщі

хабар

Посадовець львівської лікарні пропонував працівникам СБУ 15 тисяч доларів за дозвіл на перетин кордону з Польщею.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали на хабарі посадовця одного з комунальних медичних закладів у Львові, що перебуває на балансі Львівської обласної ради.

За даними слідства, бувши військовозобов'язаним, посадовець намагався виїхати з України до Польщі та пропонував 15 000 доларів хабаря співробітникам СБУ. 

"Для цього він намагався надати неправомірну вигоду в розмірі 15 000 доларів двом співробітникам Служби безпеки України, один з яких займає відповідальне становище, за розв'язання питання щодо безперешкодного перетину ним державного кордону. Однак, офіцери спецслужби у встановленому порядку повідомили керівництво про протиправну пропозицію" – наголосили у прокуратурі.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України після передачі усієї суми хабаря, наразі тривають слідчі дії, вирішуються питання щодо повідомлення посадовцю про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня. Також в країні оголосили про загальну мобілізацію, а чоловікам, які під неї підпадають, заборонили покидати країну.

Чоловіки, які евакуювалися на Львівщину, також мають стати на військовий облік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.