Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Понеділок, 28 березня 2022, 15:10

На Львівщині за добу прийняли майже 600 переселенців

переселенці

У області прийняли та розселили 585 вимушених переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули 585 вимушених переселенців, а всього на території Львівщини розселили понад 252 тисячі осіб.

"Прихистили за добу на Львівщині ще 585 наших земляків, за добу понад 22 тисячі людей перетнули кордон на всіх переходах на території Львівщини. Усього від початку вторгнення РФ в Україну Львівщина прийняла більше ніж 252 тисячі людей, які залишили свої домівки через небезпеку. Ми готові і надалі допомагати тим, хто цього потребує" – написав Козицький.

За його словами, також за добу в області поліція опрацювала майже 1400 повідомлень про підозрілих людей чи об‘єкти.

Нагадаємо, станом на 24 березня у Львівській області розселили понад 230 тисяч переселенців з інших областей України. Також в області затвердили порядок розселення переселенців у гуртожитках львівських вишів.

Як раніше заявляв міський голова Львова Андрій Садовий, за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців, тому у місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла. Крім цього, у Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.