Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

credo-ua.org

Четвер, 31 січня 2013, 18:13

«Не можна заборонити того, чого не існує» – Павленко щодо законопроекту «Свободи» про всиновлення дітей гомосексуалістами

Заборонити всиновлення дітей одностатевими парами в Україні неможливо, оскільки в нашій державі заборонені одностатеві шлюби.

Про це сьогодні, 31 січня, на брифінгу у Львові заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, інформує кореспондент Варіантів.

«В Україні заборонені одностатеві шлюби…Адже для того, щоб цей закон реалізувати, спочатку в нас слід ввести одностатевий шлюб», – сказав Павленко.

Таким чином він прокоментував інформацію про нещодавно зареєстрований у ВР законопроект від ВО «Свобода», згідно з яким пропонується заборонити всиновлювати дітей одностатевим парам.

Тому, за словами Павленка, він розцінює інформацію про цей законопроект «просто, як жарт».

«Якщо ви хочете мою позицію – я проти цього. І, знаючи, які можуть бути маніпуляції, саме з моєї ініціативи у 2008 році була заборона усиновлювати дітей одиноким громадянам. Адже під маскою одиноких громадян до цього моменту ховались, зокрема, і люди, які мали одностатеві шлюби, що дозволені в їхніх країнах», – зазначив Павленко.

Омбудсмен також запропонував журналістам поцікавитись його дискусією з Елтоном Джоном, що з цього приводу відбулась у 2009 році.

Нагадаємо, вчора народні депутати від ВО «Свобода» зареєстрували у Верховній Раді законопроект, згідно з яким парламенту пропонується заборонити всиновлення українських дітей одностатевими подружжями.

Назва проекту закону звучить як «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення усиновлення українських громадян особами, які перебувають в одностатевих шлюбах)». Тексту документу на сайті наразі немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.