Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продукти харчування

Понеділок, 28 березня 2022, 16:50

Федишин ініціював формування харчового резерву Львова

продукти харчування

Роман Федишин підготував проєкт рішення про формування стратегічного запасу харчів для міста Львова на 30 мільйонів гривень.

Депутат Львівської міськради Роман Федишин підготував проєкт рішення виконавчого комітету про формування стратегічного запасу харчів для міста Львова на 30 мільйонів гривень.

Проєкт передбачає виділення перших 30 мільйонів гривень з бюджету Львова на формування стратегічного запасу харчів, а також доручити торговельним компаніям закупити товари, безплатно зберігати їх на складах і відповідати за їхнє збереження.

Як пояснив Роман Федишин на засіданні фінансової комісії Львівської міськради 24 березня, за 30 мільйонів гривень можна закупити продукти, щоб забезпечити ними львів'ян впродовж двох днів. Також він розповів, що всі компанії нині не мають таких запасів, адже вся торгівля "йде з коліс".

Це питання викликало дискусію членів фінансової комісії міськради, зокрема,  механізм створення такого стратегічного запасу. Комісія підтримала ініціативу Федишина та доручила напрацювати механізм реалізації цього рішення впродовж 10 днів.

Нагадаємо, станом на 24 березня план надходжень до бюджету міста за січень-березень виконаний на 94%. За словами Іщука, є всі шанси, що план буде виконаний на 100%.

Також з бюджету Львова не було використано жодних коштів на потреби переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.