Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

MatroLuxe

loda.gov.ua

Вівторок, 29 березня 2022, 12:26

Один з найбільших виробників матраців та меблів переїжджає до Львова

MatroLuxe

Головний офіс та виробництво компанії MatroLuxe розмістять у Львові.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Один з найбільших в Україні виробників матраців, м'яких та корпусних меблів – компанія MatroLuxe, головний офіс та виробництво якої до війни знаходились в Дніпрі, через небезпеку активних бойових дій передислоковує  виробництво до Львова.

Наразі компанія перевезла лише частину обладнання, очікують приїзду працівників.

Як виконавчий директор компанії MatroLuxe, від початку війни виробництво скоротилося в рази. Наразі виробництво зосередили на соціальних матрацах. Це спеціальні легкі, компактні вироби, з низькою собівартістю.

"До воєнного стану ми були однією з найбільших компаній в Україні з виробництва матраців. Проте зараз ми єдині з трійки лідерів, хто працює. Також ми беремо на себе зобов’язання по допомозі переселенцям, адже основний попит має саме соціальний матрац" – пояснив виконавчий директор компанії.

За його словами, компанія хоче перемістити на Львівщину понад сто сімей співробітників з різних куточків України та створити до двох сотень нових робочих місць у регіоні. Коли ж завершиться війна, виробництво в області не припинятимуть, натомість вірять, що відновлять повноцінну роботу і на Київщині та Дніпровщині.

Зазначимо, сьогодні вже 40 підприємств прийняли рішення переїхати на Львівщину.

"Ми формуємо попередні запити від підприємств на релокацію, обробляємо їх і скидаємо їм пропозиції з прямим номером до власника, або представника об’єкту, де потенційно можна розмістити виробничі потужності. І вже вся подальша комунікація йде напряму між тим, хто шукає, та тим хто пропонує. Ми опрацювали вже 235 заявок, 40 підприємців вже мають кінцеве місце призначення. І вони вже, або частково перевезли потужності, або ж у процесі перевезення. Бізнес Львівщини добре відгукується на потреби переміщених виробництв. Представники бізнесу, власники, директори вивільняють площі для того, щоб дати можливість комусь зайти до себе на виробництво, де є підведені комунікації, потужності, де все налагоджене і готове до роботи" – зазначив керівник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Фільц.

Нагадаємо, станом на 24 березня в області офіційно проживають 231 тисяча переселенців з інших областей України. Також близько 20 підприємств з областей, де зараз ведуться військові дії або наближених до них, переїхали на територію Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.