Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

громадський транспорт у Польщі

poradnuk.com.ua

Середа, 30 березня 2022, 13:21

У Кракові до травня дозволили українцям безплатно користуватися громадським транспортом

громадський транспорт у Польщі

У Кракові продовжили термін користування громадським транспортом для українців до кінця квітня.

Про це повідомляє польське видання RMF24.

У польському місті Краків до кінця квітня продовжили право на безкоштовний проїзд автобусами та трамваєм для біженців з України. Вперше безкоштовний проїз для українців запровадили до кінця березня. 

"Громадяни України зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом Кракова до кінця квітня" – заявив представник управління громадського транспорту Кракова Себастьян Коваль.

За його словами, право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті для біженців з України запровадили після початку війни.

Зазначимо, звільнення від плати поширюється на перевезення, що здійснюються в місті та сусідніх муніципалітетах, які приєдналися до договору про спільне здійснення колективного громадського транспорту.

Документом, що дає право на звільнення, є паспорт або інший документ, що підтверджує перетин польського кордону з 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, раніше польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму. Також у Польщі біженцям з України дозволили працювати та навчатись.

Станом на 18 березня до Польщі прибули понад 2 мільйони біженців з України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.