Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Четвер, 31 березня 2022, 13:44

На Львівщині за добу прийняли понад 5000 переселенців

переселенці

У області прийняли та розселили понад 5 тисяч вимушених переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули понад 5 тисяч вимушених переселенців, а всього на території Львівщини розселили понад 266 тисяч осіб.

"Надали прихисток ще понад 5 тисячам людей з інших областей. Від початку повномасштабного вторгнення, за офіційними даними, ми розселили 266 тисяч осіб. Враховуючи людей, які поселились самостійно, на Львівщині зараз перебуває 500 тисяч вимушених переселенців" – написав Козицький.

За його словами, наразі в області є облаштували близько 20 тисяч місць, куди готові поселити людей з регіонів, де тривають бойові дії.

Також за добу в області поліція опрацювала понад 1300 звернень про підозрілих людей чи об‘єкти.

Нагадаємо, 30 березня Козицький повідомляв, що на Львівщині зареєстрували 262 тисячі переселенців, а пізніше заявив про 500 тисяч осіб.

За даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Раніше в області затвердили порядок розселення переселенців у гуртожитках львівських вишів.

Натомість 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. У місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла, а також Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.