Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

курси

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 5 квітня 2022, 17:19

Львівське училище організувало безкоштовні курси для переселенців

курси

Львівське училище побутового обслуговування запровадило для переселенці безкоштовні курси з пошиття взуття.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Львівське вище професійне училище побутового обслуговування організувало для внутрішньо переміщених українців, які зараз проживають у Львові, безкоштовні курси з пошиття взуття, щоб вони змогли після навчання працевлаштуватись на взуттєву фабрику. 

"Ми маємо кількох внутрішньо переміщених осіб, які зараз шукають собі роботу, тому вирішили їм допомогти. Ми організували безкоштовні курси перепідготовки взуттєвого напрямку, які проводяться на базі нашого навчального закладу. Впродовж місяця наш майстер виробничого навчання допомагає їм освоїти знання в цій справі. Зараз ми навчаємо їх шити берци.

В свою чергу ми уклали угоду з роботодавцем, який зараз надає нам матеріали для навчання, а після завершення курсу ці вимушено переміщені українці будуть офіційно працевлаштовані до взуттєвої фабрики", – розповіла керівниця училища Леся Максимів.

Нагадаємо, 30 березня на Львівщині зареєстрували 262 тисячі переселенців, а пізніше голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив про 500 тисяч осіб.

За даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Раніше в області затвердили порядок розселення переселенців у гуртожитках львівських вишів.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.