Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Четвер, 7 квітня 2022, 17:05

Козицький заборонив галицьким піроманам їздити у лісі

Максим Козицький

Мешканцям Львівської області заборонили приїжджати до лісу на авто та розпалювати багаття в період високої пожежної небезпеки.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького №54/22 від 6 квітня 2022 року.

Максим Козицьким своїм розпорядженням у період високої пожежної небезпеки впродовж цього року заборонив населенню в'їжджати на транспорті до лісових масивів на території Львівської області, а також розводити багаття у лісах.

"З метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж в лісах і мінімізації їх наслідків заборонити в'їзд до лісових масивів області (крім доріг загального користування) усіх видів транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб, а також розведення багать у лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій для рекреації) у період високої пожежної небезпеки" – йдеться у розпорядженні.

Також Козицький доручив районним військовим адміністраціям та лісгоспам області інформувати населення про заборону, а про вжиті заходи доповісти до 10 липня та 10 листопада цього року.

Також до 15 листопада Львівське обласне управління лісового та мисливською господарства має надати Львівській ОВА інформацію про стан виконання цього наказу.

 

Зазначимо, цим розпорядженням Козицький скасував попередній наказ, затверджений ще на початку квітня, яким повністю заборонив населенню на час дії воєнного стану відвідувати ліси на території Львівщини.

Додамо, наприкінці березня на території області через підпали згоріло майже 10 гектарів лісу, а лише за одну добу, 23 березня, в області виникло понад 120 пожеж в екосистемах.

Натомість станом на кінець березня й від початку року у львівській громаді зафіксували 10 великих пожеж в екосистемах, площа горіння яких становила від 200 до 500 кв.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.