Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Понеділок, 11 квітня 2022, 17:05

Майже 700 переселенців офіційно шукають роботу на Львівщині

Львівщина

Станом на сьогодні в області працевлаштували 74 переселенців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на сьогодні, 11 квітня, для працевлаштування до обласного центру зайнятості звернулися 739 вимушено переміщених українців. Понад 60% з них – мешканці Харківської, Донецької, Київської областей та Києва.

За цей час в області працевлаштували 74 переселенців: 22 особи – у Львові, 13 осіб – у  Жидачеві, 8 осіб – у Стрию, по 4 особи – у Новояворівську та Кам’янка-Бузьці.

Наразі роботу продовжують шукати 665 переселенців.

"Багато хто став до роботи на підприємствах виробничої сфери й тепер трудиться в тилу операторами автоматичних та напівавтоматичних верстатів та установок, ізолювальниками, слюсарями-сантехніками, верстатниками деревообробних верстатів, машиністами автоматизованої лінії, слюсарем-ремонтником, лицювальником-плиточником, пресувальником виробів з деревини, шліфувальником, накатником, електрогазозварником, електриком дільниці тощо.

Вимушено переміщені особи також поповнили штат швейних підприємств, влаштувавшись швачками, закрійниками або розкрійниками. Дехто влився у трудові колективи закладів сфери обслуговування і працює продавцем продовольчих товарів, касиром торговельного залу, барменом, кухарем, кондитером, пекарем, комплектувальником, прибиральником службових приміщень чи двірником" – наголосили у центрі зайнятості.

Нагадаємо, сьогодні у Львівській ОВА заявили про понад 300 тисяч переселенців на Львівщині, однак, станом на 9 квітня, за даними Мінсоцполітики, у Львівській області зафіксували 50 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.