Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Вівторок, 12 квітня 2022, 13:51

На Львівщині за добу прийняли понад 2000 переселенців

переселенці

Всього в області прийняли та розселили 304 тисячі осіб.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули 2115 вимушених переселенців, а всього на території Львівщини налічується понад 304 тисячі осіб.

"Розселили в області ще 2115 людей з інших регіонів України. Від початку повномасштабної війни – понад 304 тисячі" – написав Козицький.

За його словами, як внутрішньо переміщені особи у Єдиній інформаційній базі даних зареєструвалось понад 80 тисяч людей, які вимушено прибули на Львівщину.

Також за добу в області поліція опрацювала 1183 звернення про підозрілих людей чи об‘єкти.

Нагадаємо, 8 квітня Козицький повідомив про 450 тисяч переселенців на Львівщині, натомість 7 квітня він заявляв, що всього в області офіційно прийняли та розселили 289 тисяч осіб.

Крім цього, ще 31 березня голова Львівської ОВА повідомив про близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Однак, станом на 9 квітня, за даними Мінсоцполітики, у Львівській області зафіксували 50 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Додамо, за даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Також 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.