Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Вівторок, 12 квітня 2022, 16:20

Львівський суд заочно заарештував ще 27 сенаторів РФ за агресію проти України

судова справа

Загалом Личаківський районний суд вже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для 86 сенаторів РФ.

Про це повідомляє Личаківський районний суд міста Львова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 12 квітня, Личаківський районний суд Львова заочно обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для чергової групи сенаторів Ради федерації Федеральних зборів РФ, яких підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України, а також у веденні агресивної війни в Україні

Запобіжні заходи оголосили 27 особам: Карєловій Галині Миколаївні, Двойних Олександру Володимировичу, Гігель Тетяні Анатоліївні, Глєбовій Любові Миколаївні, Горнякову Сергію Васильовичу, Кіслову Андрію Ігоровичу, Казанокову Криму Олієвичу, Іконнікову Василю Миколайовичу, Городецькому Володимиру Філіповичу, Іванову Сергію Павловичу, Зубарєву Ігору Дмитровичу, Карліну Олександру Борисовичу, Кисляк Сергію Івановичу, Зобнєву Віктору Вікторовичу, Гусаковському Олександру Владиславовичу, Горицькому Дмитру Юрійовичу, Геремєєву Сулейману Садулайовичу, Гумеровій Лілії Салаватівні, Долгову Костянтину Костянтиновичу, Клімову Андрію Аркадійовичу, Гусєву Денису Володимировичу, Єпіфановій Ользі Миколаївні, Жамсуєву Баїру Баясхалановичу, Забраловій Ользі Сергіївні, Зленко Олені Геннадіївні, Кожановій Ірині Андріївні, Калашніку Сергію Вікторовичу.

"Вказані сенатори обґрунтовано підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 110 КК України (умисні дії вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків) та ч. 5 ст. 27,ч. 2 ч. 437 КК України (пособництво у веденні агресивної війни).

Їх  діяння полягають в тому, що 22.02.2022 року вони взяли участь у засіданні Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації, де підтримали ратифікацію Договору про дружбу між РФ і так званими ДНР та ЛНР, а також звернення Путіна про використання Збройних Сил за межами Російської Федерації, що є частиною злочинного плану щодо зміни меж території та державного устрою України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, які привели до загибелі людей і інших тяжких наслідків, а також  вчинили пособництво у веденні агресивної війни з Україною" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку квітня суд призначив тримання під вартою для 29 сенаторів РФ, а 6-7 квітня – ще для 30 сенаторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.