Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 14 квітня 2022, 15:30

Козицький купуватиме житло для 250 тис. переселенців у львівських забудовників

будівництво у Львові

Львівська ОВА планує викуповувати житло для переселенців у львівських забудовників.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Львівська ОВА та територіальні громади області розпочали формувати базу житлового фонду, який пропонуватимуть під викуп для потреб вимушених переселенців.

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, це можуть бути як квартири та будинки, які вже збудовані та придатні для проживання, так і квартири та будинки, що перебувають на завершальній стадії будівництва.

"Зараз в області проживає понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб (це ті, хто зареєструвався офіційно й отримав прихисток від Львівської ОВА). Багато з цих людей втратили домівки й не мають куди повертатися, тому уряд і міжнародні організації уже напрацьовують механізми забезпечення їх житлом" – йдеться у повідомленні.

Наразі адміністрація пропонує власникам компанії-забудовника чи її представникам заповнити спеціальну форму.

Нагадаємо, Львівська ОВА планує найближчими місяцями забезпечити 1500 сімей переселенців житлом для довготривалого проживання. А Загалом на підтримку переселенців в області передбачили 78 млн грн.

Натомість у Львові збудували модульне містечко для переселенців із 88 будиночків у Стрийському парку, одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський, а на вул. Пулюя зведуть 120 будинків.

Додамо, станом на 11 квітня у Львівській ОВА заявили про понад 300 тисяч переселенців на Львівщині, однак, станом на 9 квітня, за даними Мінсоцполітики, у Львівській області зафіксували лише 50 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.