Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Субота, 16 квітня 2022, 18:55

Зрусифікована душа Садового дерусифікуватиме львівські вулиці без пшесади

Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий оголосив процес дерусифікації вулиць міста, що носять імена російських діячів чи місцевостей Росії.

Про це він заявив під час онлайн-зустрічі на своїй сторінці у Фейсбуці.

Садовий наголосив на тому, що створив робочу групу на чолі з першим заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком, яка й займатиметься дерусифікацією вулиць у Львові.

"Ця комісія спільно з професурою та науковцями аналізує всі назви вулиць, які нам треба відкоригувати. Але це треба робити з розумом. Тому що вже на деякі назви вулиць є по 4-5 різних претендентів, як вони мають називатися. Я б не хотів, щоб люди билися між собою.

Ми в травні, на День міста, маємо традицію давати нові назви чи перейменування. Якраз ця робоча група до травня закінчить свою роботу, і ми приймемо рішення. Але не так, щоб через 5-10 років знов щось міняти, а щоб воно було на наступні 100 років", – зазначив міський голова Львова.

Нагадаємо, що сьогодні перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко оголосив про демонтаж радянської символіки на Пагорбі Слави у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.