Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сестри Музичук

ldufk.edu.ua

Четвер, 21 квітня 2022, 12:01

Тренер чоловічої збірної України з шахів зауважив у сестрах Музичук гріх грошолюбства

сестри Музичук

Олександр Сулипа назвав львівських гросмейстерок Анну та Марію Музичук патріотками, однак залежними від грошей.

Про це розповів головний тренер чоловічої збірної України з шахів Олександр Сулипа в інтерв'ю виданню Kamp-Sport.

За його словами, львівські гросмейстерки, чемпіонки світу з шахів Анна та Марія Музичук підписали відкритого листа Львівської обласної шахової федерації до Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) про відставку президента федерації, росіянина Аркадія Дворковича, через залежність від призових ФІДЕ.

"Щодо позиції сестер Музичук, то не може бути особливої думки. Ніхто не сумнівається в патріотизмі сестер, однак ставити призові ФІДЕ, які йдуть з російських компаній, вище держави не можна. Тим більше дівчата отримують ще й президентські стипендії, які б краще, на мій погляд, було б віддати воїнам ЗСУ" – наголосив Сулипа.

Він додав, що зараз головне завдання українських шахістів – вигнати всіх росіян на чолі з Аркадієм Дворковичем з ФІДЕ. 

Нагадаємо, що на початку квітня Львівська обласна шахова федерація написала відкритий лист президенту Федерації шахів України з проханням повторно звернутися до ФІДЕ для посилення санкцій проти Росії та Білорусі. Зокрема, йшлося про виключення російської шахової федерації та білоруської шахової федерації з ФІДЕ.

Через те, що сестри Музичук не підписалися під цим листом, Львівська обласна шахова федерація вирішила припинити з ними співпрацю, а заступник президента ЛОШФ Назар Фірман звинуватив сестер симпатії до Дворковича. 

Натомість Анна та Марія Музичук пояснили свою відмову підписати листа тим, що федерація проігнорувала їхні пропозиції.

Додамо, у лютому цього року Марії Музичук та Анні Музичук призначили президентські стипендії.

Анна Музичук – дворазова чемпіонка України з шахів серед жінок 2003 та 2014 років. Чемпіонка світу серед шахісток віком до 20 років (2010) та до 16 років (2006).

Марія Музичук – гросмейстер (2015), чемпіонка світу серед жінок 2015 року, дворазова чемпіонка України (2012, 2013), найкраща шахістка світу 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.