Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Понеділок, 25 квітня 2022, 11:57

На Львівщині за добу прийняли майже 150 переселенців

Львівщина

Всього в області прийняли та розселили 329 тисяч осіб.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули 149 вимушених переселенців, а всього на території Львівщини налічується 329 тисяч осіб.

"Ми розселили ще 149 людей, які вимушено покинули домівки через бойові дії. Від початку повномасштабного вторгнення рф на Львівщині надали прихисток 329 тисячам осіб. Велика кількість людей поселись у приватному секторі самостійно"– написав Козицький.

За його словами, як внутрішньо переміщені особи у Єдиній інформаційній базі даних зареєструвалась 176 тисяч людей, які вимушено прибули на Львівщину, з них 57 тисяч – діти.

Також за добу в області поліція опрацювала 1 269 звернень про підозрілих людей чи об‘єкти.

Нагадаємо, 8 квітня Козицький повідомив про 450 тисяч переселенців на Львівщині, натомість 7 квітня він заявляв, що всього в області офіційно прийняли та розселили 289 тисяч осіб.

Крім цього, ще 31 березня голова Львівської ОВА повідомив про близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Однак, станом на 9 квітня, за даними Мінсоцполітики, у Львівській області зафіксували 50 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Додамо, за даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Також 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.