Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво житла

Вівторок, 26 квітня 2022, 13:35

У Дрогобичі збудують будинок для переселенців

будівництво житла

За 2-3 місяці в Дрогобичі планують спорудити модульно-каркасний будинок для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради.

У Дрогобичі стартує пілотний проєкт із спорудження каркасного будинку на 8 квартир для вимушено переселених осіб.

Як заявив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, станом на сьогодні понад 10 тисяч переселенців офіційно мешкають у Дрогобичі й частина з них готова залишитися тут на постійне місце проживання.

Перша пілотна новобудова налічуватиме вісім двокімнатних квартир. Площа одного помешкання становитиме – 50 кв.м. Це кухня, дві кімнати та просторі санвузли. Будинок зводитимуть за бюджетні кошти. Відтак у планах є спорудження чималого комплексу із будинків аналогічного типу. Паралельно, місто працює над реалізацією інших проєктів – будівництва багатоквартирних будинків для переселенців.

"Допоки держава напрацьовує механізм та схеми відшкодування коштів за зруйновані помешкання внутрішньо переміщеним особам, Дрогобич уже діє та готовий реалізувати пілотний проєкт із спорудження першого каркасного будинку для осіб, що постраждали вій війни. Ми добре розуміємо, що за кілька місяців стартує навчання в освітніх установах міста тому маємо звільнити ці заклади та запропонувати людям, які готові у нас залишитися на постійне місце проживання альтернативні варіанти житла" – наголосив радник міського голови Дрогобича Андрій Балонь.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у місті планують звести понад 15 тисяч одиниць нового житла для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.