Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модульне містечко

Фб Зубача

Четвер, 28 квітня 2022, 13:42

У Львові переселенців інформуватимуть про вільні вакансії

модульне містечко

У місті запрацює мобільна група фахівців, яка інформуватиме переселенців про можливості працевлаштування.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 28 квітня, у Львові розпочне роботу мобільна група фахівців, яка виїздитиме у місця, де живуть переселенці та інформуватиме їх про вільні вакансії, які пропонує місто.

"Серед переселенців, які зараз у Львові, є багато жінок із дітьми. Ми розуміємо, що вони можуть не мати змоги на кілька годин залишити дітей або ж у стані стресу просто бояться їх залишити, щоб приїхати у центр на вул. Князя Романа та дізнатися про можливості працевлаштування. Тому виникла думка створити мобільні бригади, які будуть виїздити в місця, де живуть вимушено переміщені особи, щоб поспілкуватися з ними й інформувати про всі можливості, які пропонує місто і якими можна скористатися.

Відзначу, що ми співпрацюємо з різними міжнародними фондами, організаціями, тому є можливість не лише знайти роботу, але й пройти навчання і перекваліфікуватися" – пояснила керівниця управління пересоналом Львівської міськради Богдана Яремчук.

За її словами, сьогодні відбудеться перший виїзд мобільної бригади у модульне містечко.

"Відзначу, що центр підтримки вимушено переміщених осіб на вул. Князя Романа продовжує працювати. З часу його відкриття – 19 березня, було більше 3 тисяч звернень, левова частка з них працевлаштована" – додала Богдана Яремчук.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, розпочали зводити ще 7 квітня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.