Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 28 квітня 2022, 11:27

Садовий закликає Євросоюз вкладати кошти у його майбутнє

Андрій Садовий

Андрій Садовий закликав Євросоюз підтримати український бізнес та допомогти з відбудовою міст.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий на засіданні Європейського комітету регіонів, звертаючись до представників місцевих влад та організацій ЄС, закликав їх до налагодження партнерств з українськими містами та допомоги в повоєнній відбудові.

"Сьогодні велику мужність проявляють і українські громади, міські голови. 196 громад зараз перебувають в окупації, 8 мерів – у полоні. Тому важливо, щоб кожна громада, а їх є 1470, мала нових партнерів у Європі, щоб ми дали велику хвилю за прикладом Львова, де маємо співпрацю зі шведською асоціацією SALAR, і щоб ми разом долучились до їхнього відновлення після війни" – зазначив Садовий.

За його словами, ЄС повинен долучитися до підтримки українського бізнесу.

"Для нас важливою є економічна підтримка, щоб Україна не просила кошти, щоб ми вже сьогодні починали відбудовувати економіку, щоб ті підприємства, які можуть працювати, працювали. Сьогодні до Львова приїжджає багато підприємств, зруйнованих у гарячих точках нашої держави, і ми їм максимально допомагаємо. І тут важливо, щоб були відповідні програми від ЄС для підтримки українського бізнесу, щоб наша економіка почала оживати"  – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, станом на 20 квітня 93 релоковані підприємства завершили переїзд на територію області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.