Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Четвер, 28 квітня 2022, 11:20

У коханої дружини Тараса Козака знайшли довгі рублі

Тарас Козак

Слідчі ДБР виявили готівку з доларів, євро та рублів у квартирі дружини львівського нардепа Тараса Козака.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під час обшуків у родичів народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака, слідчі Державного бюро розслідувань виявили понад 108 тисяч доларів, 8,5 тисячі євро та 18,6 тисячі російських рублів в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака.

"Працівники Територіального управління ДБР Львова проводять обшуки у родичів народного депутата України Віктора Медведчука та нардепа Тараса Козака. У Львові та області слідчі дії відбуваються у квартирах, будинках та виробничих підприємствах, що належать родині Тараса Козака, а також брату Віктора Медведчука – Сергію.

Метою слідства є встановлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб'єктів до фінансування збройної агресії росії щодо України.

Слідчі дії тривають. Лише під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об'єкти нерухомості та банківські картки" – наголосили у ДБР.

Зазначимо, компанії братів Тараса Козака і Віктора Медведчука підозрюють в незаконному видобутку піску на Львівщині.

Нагадаємо, брат Тараса Козака Богдан мав справи з братом Медведчука Сергієм. Вони заснували компанію "Укрінвестлімітед" та "Експонент", яка володіє ТОВ "Керамбуд". Богдан Козак володіє низкою нерухомості та компаніями у Львові. 

 

Додамо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. У липні 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

У 2021 році цивільна дружина Козака, яка має громадянство Росії, Наталія Лавренюк повністю змінила прізвище, ім'я та по батькові та стала Світланою Петрівною Жучковою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.