Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Білозір

П'ятниця, 29 квітня 2022, 14:19

Україночка Білозір та королева ночі Полякова пересварилися через тупий піар

Оксана Білозір

Оксана Білозір та Ольга Полякова пересварилися у соцмережах через переспів Поляковою мелодії Скорика.

Про це повідомили українські співачки Оксана Білозір та Ольга Полякова на своїх сторінках у Фейсбуці.

Раніше співачка Оксана Білозір звинуватила своїх колег Ольгу Полякову, Тоню Матвієнко та Ольгу Полежаку в порушенні авторських прав.

Зокрема, Полякова переспівала мелодію Скорика, відому як "Свічка" – присвячену геноциду українців під час Голодомору.

Натомість Ольга Полякова наголосила, що її пісня жодного відношення до колискової Білозір не має та вважає, що Оксана Білозір вирішила в такий спосіб пропіаритися.

"На якій підставі, Оксано? Ви маєте авторське право на музику Мирослава Скорика? Ви його спадкоємець? Чи, може, співавтор цієї величної мелодії? Так прикро, що людина, яка мала би підтримувати країну і людей піснею, просто пише якусь дурість і недоречність у соцмережах" – заявила Полякова.

У відповідь Білозір написала, що у 2005 році об'єдналися поет Богдан Стельмах та композитор Мирослав Скорик, щоб відома на весь світ "Мелодія" стала реквіємом "Свіча" у пам'ять загиблих під час Голодомору в Україні.

"І як можна було з цієї мелодії, пісні-реквієм "Свіча" забрати контент (вірші), змінити слова на "Колискову" і понести у світ? Нас не потрібно заколисувати, нам потрібно знати всю правду про ворога, нашу історію, для розуміння, що ми – п’яте покоління українців – ведемо останній бій за Україну.

Може там, у Франції, подалі від війни, немає часу почитати історію свого народу, може і пруть емоції якось докластися до страждань свого народу, може складно зі свого репертуару витягти пристойну пісню українською мовою?" – заявила Білозір.

Нагадаємо, що випускниця Львівської консерваторії та вокалістка ВІА Ватра Оксана Білозір була народною депутаткою України IV, V, VI, VIII скликань, а також міністром культури і мистецтв України (з 4 лютого 2005 до 16 травня 2005) та міністром культури і туризму України (з 16 травня 2005 до 27 вересня 2005).

У 2019 році Оксану Білозір підозрювали у зведенні незаконної багатоповерхівки у Києві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.