Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

p-p.com.ua

Понеділок, 4 лютого 2013, 16:03

Правоохоронці Львівщини затримали жінку, яка ошукала людей на понад півмільйона гривень

Шахрайка позичила в свого колишнього клієнта 100 тис. грн. та вчасно грошей не віддала, що змусило чоловіка звернутися до міліції у Львівській області.

Про це Варіанти повідомила прес-служба МВС у Львівській області.

Ошуканий 45-річний мешканець міста Соснівка звернувся у Червоноградський міськвідділ міліції звернувся. Чоловік повідомив, що влітку позичив своїй знайомій сто тисяч гривень, які вона обіцяла повернути до 20 січня. Однак своїх грошей позичальник таки не дочекався. 

У ході проведеної перевірки встановлено, що 40-річна жінка, колишня працівниця одного з банків у місті Соснівка, добре знала, що у чоловіка на рахунку є велика сума грошей. У такий шахрайський спосіб працівниця банку хотіла збагатитись. 

Ще у серпні 2012 року жінка прийшла до знайомого та одразу почала розмову про позику грошей. Зловмисниця пообіцяла чоловікові, що позичить у нього 70 тис. грн., а після нового року поверне. На це прохання останній без вагань погодився.

Наступного дня потерпілий зустрівся зі шахрайкою у банку. Жінка була дуже переконливою, а тому їй вдалося виманити у товариша не 70тис., про що раніше обоє домовлялись, а 100 тис. грн. Повернути їх обіцяла колишня працівниця банку до 20 січня 2013 року. 

Зокрема, до міліції звернулась мешканка Соснівки, яка розповіла правоохоронцям, що  впродовж 2011-2012 років вона за ініціативи вказаної вище шахрайки залучила 26 громадян, які виявили бажання відкрити депозитні рахунки під щомісячних 10%. Згідно з усною домовленістю, зловмисниця передавала гроші у вигляді відсотків від суми вкладів, які підлягали подальшому поверненню позичальникам. 

У період із серпня до листопада 2012 року на «гачок» шахрайки потрапили ще кілька позичальників, які відкрити депозити. Загалом сума «вкладів» сягнула 559 140 грн., 22 220 дол. та 1500 євро. Однак, «фінансистка»  «забула» про усі домовленості з Оленою і вирішила не повертати вкладникам  жодних відсотків. 

Наразі співробітники слідчого відділення проти шахрайки порушено кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 190 КК України (шахрайство).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.