Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

waldorf-school.kiev.ua

Понеділок, 4 лютого 2013, 17:48

Три міські школи у Дрогобичі не будуть ліквідовані

Депутати із фракції Партії регіонів Дрогобицької міської ради спільно з дрогобичанами під час минулотижневого сесійного засідання міськради відстояли три загальноосвітні школи від ліквідації, запланованої місцевою владою Дрогобича.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

«Депутати-регіонали допомогли майже двом сотням дрогобичан, яких чиновники незаконно не допускали на сесію міської ради, прорвати блокаду та бути присутніми під час розгляду відповідних питань у сесійній залі», – зазначено у повідомленні.

Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів, депутат Дрогобицької міської ради Сергій Гориславський підтримав вимоги громади щодо недопущення закриття освітніх закладів.

«Позиція Президента держави Віктора Януковича є чіткою – він виступає категорично проти закриття шкіл. Дрогобицька міська організація Партії регіонів також виступає проти ліквідації навчальних закладів, яку місцева влада Дрогобича називає «реоргінзацією», – наголосив С. Гориславський.

Присутні на сесії міськради дрогобичани скандували міському голові та чиновникам міської ради: «Ганьба!», відтак питання було вирішене на користь громади. Таким чином дрогобичанам за підтримкидепутатів від Партії регіонів вдалося врятувати навчальні заклади від ліквідації.

Нагадаємо, міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський та чиновники міської ради ініціювали ліквідацію одразу трьох загальноосвітніх шкіл Дрогобича всупереч вимогам педагогічних колективів, батьківського комітету та власне учнів, які навчаються у цих школах. Йшлося, зокрема, про ЗОШ №8, ЗОШ № 3 та ЗОШ № 18.

23 січня, відбулася акція протесту біля Дрогобицької міськради, у якій взяли участь кілька сотень дрогобичан – педагогічні колективи шкіл та батьки учнів, що виступили проти реорганізації навчальних закладів і закликали мера та дрогобицьких депутатів скасувати додаток до ухвали, яким передбачена ліквідація шкіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.