Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Уляна Пак

П'ятниця, 6 травня 2022, 16:44

Ініціатива скликання сесії Львівської міськради нині залежить лише від самих депутатів – Уляна Пак

Уляна Пак

Депутатка Уляна Пак заявила, що ініціатива скликання чергової сесії Львівської міськради залежить лише від депутатів.

Голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міської ради, депутатка Уляна Пак заявила, що згідно зі законом ініціатива скликання чергової сесії Львівської міськради нині залежить виключно від самих депутатів.

"12 квітня зі моєї ініціативи третина депутатів Львівської міської ради звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням скликати сесію Львівської міськради. Він цього не зробив протягом двох тижнів, тобто у термін, що відведений законом. Згідно зі законом у такому випадку ініціатива скликання сесії може виходити від комісії законності чи від самих депутатів", – пояснила вона.

Уляна Пак повідомила, що сьогодні комісія законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міської ради не змогла ухвалити рішення про скликання чергової сесії.

"Рішення не прийняли, оскільки мій колега його не підтримав. Тому зараз, згідно зі законом, право скликати сесію мають самі депутатами", – сказала вона.

Уляна Пак зазначила, що консультації, що відбуваються між депутатами, засвідчили про те, що в них є усвідомлення необхідності проведення пленарного засідання Львівської міськради, оскільки потрібно розглянути важливі питання для громади.

"У депутатів, які поставили свої підписи під звернення до міського голови Львова щодо скликання сесії, а це третина депутатського корпусу міськради, є бачення, що така ініціатива потрібна. Тому ми реалізовуватимемо своє право", – сказала вона.

Нагадаємо, що на початку травня депутати фракції Варта Львівської міської ради звернулися до голови комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки міськради Уляни Пак з проханням розглянути питання скликання чергової сесії на засіданні комісії, завершити ініціативу щодо скликання сесії Львівської міської ради та розглянути питання скликання чергової сесії на засіданні комісії. 

А перед тим, 12 квітня, за ініціативи Уляни Пак депутати Львівської міської ради звернулись до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою скликати чергову сесію Львівської міськради.

Також нагадаємо, що сьогодні депутатка Уляна Пак наголосила на тому, що міський голова Львова Андрій Садовий перевищив свої повноваження під час призначення виконуючого обов'язки секретаря Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.