Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

lviv.gp.gov.ua

Вівторок, 10 травня 2022, 16:55

Благодійна організація Львівщини налагодила схему ввезення контрабанди як гуманітарної допомоги

контрабанда

Під виглядом гуманітарної допомоги намагалися ввезти новий товар на понад 11 мільйонів гривень.  

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці викрили одну з благодійних організацій Львівщини, яка налагодила на Львівщині схему ввезення одягу та взуття відомих брендів під виглядом гуманітарної допомоги.

"За попередніми даними, вартість цього товару становить понад 11 мільйонів гривень" – написав Козицький.

Натомість у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури про благодійну організацію не повідомили, лише заявили, що виявили вантажівку із контрабандним товаром на 11 мільйонів гривень

"В рамках кримінального провадження за фактом підроблення документів (ч. 3 ст. 358 КК України), виявлено вантажівку із напівпричепом, яка перевозила з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги нове взуття і одяг.

Під час обшуків у вантажівці та напівпричепі виявлено та вилучено 144 мішки із одягом та стільки ж мішків із взуттям. Зокрема, виявлено понад 3 500 пар нового чоловічого, жіночого та дитячого взуття різних марок, в тому числі відомих брендів.

За попередніми даними, загальна вага вилученого товару становить більш як 7,6 т товару, вартістю на понад 11 млн грн, при цьому, в офіційних документах, і вага і вид вантажу вказувались інші.

Слідчі дії тривають, вантажівку та напівпричеп вилучено, вирішується питання про накладення на них арешту, та встановлюються особи причетні до вчиненого кримінального правопорушення" – наголошують в прокуратурі.

Нагадаємо, на початку травня на кордоні з Угорщиною виявили контрабанду італійського взуття, що призначалася як гуманітарний вантаж для релігійних установ Львівщини.

Також 5 травня працівники СБУ затримали двох мешканців Львівщини, які організували схему розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.