Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

піца

Прес-реліз,   Вівторок, 17 травня 2022, 14:53

Цікаві факти про піцу, які мало хто знає

піца

Піца у Львові вже давно стала справжньою окрасою міста на одному щаблі з круасанами та кавою. 

А тому й не дивно, що велика кількість людей замовляє її онлайн для себе, родини або друзів. Однак чи усе ми знаємо про піцу й чи є якість цікавинки, про які мало хто замислюється?

Оригінальні та маловідомі факти про піцу

Італійська кухня є однією з найбільш популярних у всьому світі, й серед страв, що користуються особливою пошаною, виділяється саме піца. Львів дає можливість скуштувати велику кількість смаколиків, які містять безліч інгредієнтів – від м’яса до овочів. Сьогодні її полюбляють люди з абсолютно різним достатком, однак раніше піца була стравою, що готувалась виключно для бідних людей, складалась з овочів, особливо – з томатів та прянощів.

Усе більше лікарів-дієтологів говорять про те, що можна вживати піцу без шкоди для свого здоров’я.  Наприклад, обираючи начинки з овочів, а не з жирним м’ясом, а також роблячи акцент на тісті, що готується без використання дріжджів.

Цікаво й те, що класичну піцу, такою, як її готують в Італії, люблять не всюди. А тому у великій кількості країн до складу коржику додають оригінальні інгредієнти. Так, у Бразилії люблять готувати її з бобами, а от в Азії часто використовують морепродукти. Французи ж полюбляють додавати на корж обсмажені яйця, а американці – велику кількість усього, що можна знайти на кухні.

Варто відзначити й те, що піца за способом та особливостями приготування є пирогом. Тому велика кількість кухарів, особливо з Італії, вважають, що її прямим наслідувачем є кальцоне – пиріг, який має велику кількість начинок, а також готується закритим.

Перша у світі піцерія відкрилась у 17 столітті у місті Неаполь. Вона мала назву Antica Port`Alba й у своєму меню мала лише дві страви – Маргариту та Маринару. Піцерія працює навіть у сучасності, однак тепер меню складається більш ніж з тридцяти оригінальних позицій.

Оскільки піца швидко стала світовим феноменом, було вирішено створити одночасно ресторан й музей для неї. Сьогодні він розташований на території штату Філадельфія, де одночасно виставляють цікаві варіанти страви, а ще й можуть їх приготувати для відвідувачів.

Піца у Львові з доставкою від ресторану

Скуштувати класичну італійську піцу на тонкому тісті можна у ресторані Суші-Го. Талановитий шеф-кухар пропонує п'ятнадцять найсмачніших видів піци, серед яких популярністю користуються не лише м’ясні, а й веганські також.

Заклад пропонує середні за розміром страви, а також цікавинки у вигляді комбінованого меню. Наприклад, можна замовити три види піци у комплекті, що обійдеться трошки дешевше, або ж обрати сети, які містять середню піцу й дві порції японських ролів.

У ресторані діє власна доставка, що працює навіть за межами міста Львів. У середньому час від випікання піци до отримання у кур’єра складає одну годину.

А ще можна користуватись знижками та акційними пропозиціями, аби отримувати страви дешевше!

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.