Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Понеділок, 30 травня 2022, 17:15

Понад третину місцевих бюджетів Львівщини спрямують на оплату енергоносіїв

Львівщина

У місцевих бюджетах області видатки на енергоносії та комунальні послуги зросли на 40%.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

За даними департаменту фінансів Львівської ОВА, цьогоріч в місцевих бюджетах на видатки щодо оплати енергоносіїв і комунальних послуг бюджетними установами передбачено 2,5 млрд грн, що на 40% більше в порівнянні з минулим роком.

Зокрема, тоді оплата комунальних послуг обійшлася у 1,5 млрд грн.

"Відповідно до звітних даних останніх років, значна частина видатків у січні-квітні на енергоносії та комунальні послуги до загального їх обсягу в середньому становить 40-45%. Проте, в 6 територіальних громадах такий обсяг видатків перевищує цей показник.

Зокрема, в Рудківській, Жидачівській та Червоноградській ТГ рівень касових видатків у січні-квітні 2022 року становить 46%, Моршинській ТГ – 48%, Підкамінській ТГ – 61%, Самбірській ТГ – 58%. Такі дані можуть свідчити про незабезпеченість асигнуваннями на їх оплату до кінця року або інші чинники" зазначили у департаменті  фінансів Львівської ОВА.

Додамо, як заявляв ще 25 березня директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків, цьогоріч у кращому випадку за рік до всіх місцевих бюджетів області може не поступити 4-5 мільярдів гривень, що становить понад 20% доходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.