Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Понеділок, 6 червня 2022, 17:09

Козицький почав готувати план для холери на рідних теренах

Максим Козицький

Максим Козицький розпорядився затвердити план заходів у випадку виникнення епідемічних ускладнень з холери.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького № 89/22 від 3 червня 2022 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити план заходів у випадку виникнення епідемічних ускладнень з холери на території Львівської області на 2022-2026 роки.

"Затвердити Комплексний план заходів у разі виникнення епідемічних ускладнень з холери на території Львівської області на 2022-2026 роки. Департаменту охорони здоров'я обласної військової адміністрації, ДУ "Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, головам районних військових адміністрацій забезпечити в межах компетенції виконання плану" – йдеться у розпорядженні.

Згідно з документом, у разі виявлення ймовірного або підозрілого випадку захворювання на холеру, хворого необхідно госпіталізувати до таких закладів: КНП ЛОР "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня", КНП "Стебницька міська лікарня" або КНП ЛОР "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Бригада, яка буде здійснювати транспортування хворого, має бути забезпечена

- медикаментами для надання термінової медичної допомоги та патогенетичної терапії;

- посудом з кришкою для блювоти або випорожнення, якщо вони виникнуть під час транспортування;

- засобами для проведення поточної дезінфекції під час перевезення хворого;

- засобами індивідуального захисту членів евакуаційної бригади;

- засобами особистої екстреної профілактики.

Крім цього, необхідно оглянути всіх виявлених контактних осіб, що спілкувались з хворим упродовж 5 днів та скласти їх списки. 

Також керівництво РВА має право, у випадку виявлення хворого на холеру, запровадити заходи щодо обмеження користуватися водою з відкритих водоймищ, натомість забезпечити населення безпечною питною водою.

Також встановлюється посилений санітарний нагляд за підприємствами громадського харчування, водопровідними та каналізаційними спорудами, введення карантину на окремі населені пункти.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.