Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

milicialviv.gov.ua

Середа, 6 лютого 2013, 13:42

Правоохоронці виявили 7 фактів передачі засудженим наркотиків на Львівщині із початку року

Від початку  2013 року на території Львівщини виявлені та припинені 7 фактів незаконних передач наркотичних засобів в установи виконання покарань засудженим.

Про це Варіанти повідомила прес-служба МВС у Львіввській області

Як правило, більшість осіб, які засуджені за наркозлочини, є споживачами наркотиків, а це призводить до того, що виникають непоодинокі випадки спроб передачі наркотичних засобів у тюремні установи. 

Так, у посилці мещканця міста Євпаторія Автономної Республіки Крим для засудженого, який відбуває покарання у Сокальській виправній колонії №47, було виявлено та вилучено речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб – марихуану, вагою близько 3-х грам. 

Також, працівники УДПС України у Львівській області спільно зі співробітниками УБНОН ГУМВС виявили та вилучили близько 6 грам цього ж наркотику в упаковці з-під приправи «Мівіна», яку передали з міста Севастополь (АР Крим) для засудженого до 9 років позбавлення волі у Сокальській ВК №47.

Днями у цій же виправній колонії у продовольчій посилці для засудженого, а саме у пачці з-під майонезу, виявлено та вилучено речовину зеленого кольору рослинного походження, схожу на марихуану, вагою близько 5-ти грам.

Крім цього, жителька міста Суми для засудженого, який відбуває покарання у ЛВК №48 міста  Львова, спробувала передати в двох банках з-під шампуню близько 8 грам наркотичного засобу – марихуани. Також, затримано двох 25-ти та 27-ми річних жителів міста Львова, які здійснили перекид цього ж наркотику на територію Личаківської виправної колонії №30.

Крім передачі марихуани, засудженим надсилають і субітекс.

Так у Львівській області затримали 24-річного львов’янина, який в пачці з-під вафель передав 9 таблеток цього наркотику засудженому, який відбуває покарання у ЛВК № 30 м. Львова.

А 39-річний львів’янин у продуктовій передачі для засудженого Львівської ВК № 48 сховав у лимоні 2 таблетки субітексу.

Усі факти внесені до Єдиного реєстру та проводиться подальша перевірка, а вилучені наркозасоби скеровані до НДЕКЦ при ГУМВС для проведення експертизи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.