Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 22 червня 2022, 15:23

На Львівщині зафіксували одні з найбільших розкрадань гуманітарної допомоги

Львів

У МВС назвали Львівську область та Київ місцями найбільших розкрадань гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні, 22 червня, міністр МВС Денис Монастирський на телеканалі "Рада", найсуттєвіші розкрадання гуманітарної допомоги правоохоронці фіксують у Києві та Львівські області.

"Сьогодні правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги. З них 29 особам повідомлено про підозру" – наголосив Монастирський.

За його словами, найчастіше шахраї збирають кошти на придбання автомобілів високої прохідності начебто для бійців ЗСУ, а потім продають їх за ринковою ціною. Також ділки збирають "гуманітарку" у вигляді різних товарів. Ще одна схема – це збір великих сум на псевдо евакуаційні маршрути.

Також у розкраданні гуманітарної допомоги беруть участь і російські хакери, які для збору коштів вони створюють спеціальні Telegram-канали.

Нагадаємо, на початку травня на кордоні з Угорщиною виявили контрабанду італійського взуття, що призначалася як гуманітарний вантаж для релігійних установ Львівщини.

У червні керівника одного з рекламних холдингів викрили на розкладанні бронежилетів на території Львівської області, а на початку червня також спецслужби викрили на території області механізм незаконного продажу бронежилетів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.